de senaste hr-trenderna i byggbranschen.

av Joacim Bratt, 2022-01-24 10:00

Den globala pandemi som tog sin början under 2020 påverkade i princip alla branscher, och byggsektorn är inget undantag. På grund av byggnadsarbetets karaktär – där många uppgifter är praktiska och måste utföras på plats – är möjligheterna till både social distansering och distansarbete begränsade. Lägg därtill att många byggprojekt inte bedömdes som essentiell verksamhet och därmed avstannade helt under pandemin.

läs mer

vanliga frågor om randstad inhouse services.

av Josefine Kjellgren, 2022-01-17 09:30

Genom att samarbeta med ett bemanningsföretag kan ditt företag förbättra sina rekryteringsresultat, öka medarbetarnas engagemang och minska personalomsättningen. Det är dock viktigt att tänka på att det finns skillnader mellan olika bemanningsföretag. För att underlätta för ditt företag att ta reda på mer om Randstad Inhouse Services och vad som får oss att sticka ut bland konkurrenterna har vi sammanställt en lista över de vanligaste frågorna om våra inhouse-tjänster.

läs mer

5 tips för att attrahera produktionsmedarbetare.

av Joacim Bratt, 2022-01-10 09:30

Efter en tid präglad av störningar i leveranskedjan, en svindlande brist på arbetskraft och stora svängningar i efterfrågan till följd av covid-19 är nu många företag och medarbetare i tillverkningsindustrin redo att återgå till det normala. Även om arbetsplatserna i tillverkningsindustrin kanske aldrig riktigt blir som före pandemin finns det tecken på att produktionen redan börjar återhämta sig till prepandemiska nivåer.

läs mer

de senaste hr-trenderna i tillverkningsindustrin.

av Joacim Bratt, 2022-01-04 09:30

Tillverkningsindustrin drabbades, som många andra branscher, hårt av pandemins konsekvenser. Nästan över en natt inträdde myndighetsbeslutade nedstängningar, det blev allt svårare utmaningar i leveranskedjan och förändrade konsumentkrav.

läs mer

7 viktiga steg för reskilling av dina medarbetare.

av Katarina Bondeson, 2021-12-21 11:37

I en tid då både näringslivet och arbetslivet verkar förändras snabbare än någonsin, är det viktigt att förbereda organisationen och medarbetarna inför framtiden genom att investera i kompetenshöjning.

läs mer

därför ska du satsa på upskilling och reskilling i din organisation.

av Katarina Bondeson, 2021-12-13 10:15

Kompetensbrist är ett stort problem för företag och branscher över hela världen. Korn Ferry varnar för att vissa prognoser tyder på att över 85 miljoner tjänster kan komma att stå otillsatta 2030, för att det saknas kandidater med tillräcklig kompetens. Det kan orsaka företagen kostnader på 8,5 biljoner dollar i uteblivna intäkter.

läs mer