Av John Månsson, 2017-11-23 10:59

En av de bästa källorna för data kring vad just utvecklare egentligen vill ha är den årliga Stack Overflow Developer Survey. Den visar till exempel att svenska utvecklare prioriterar kontinuerlig kompetensutveckling och balans mellan arbete och fritid före lön och förmåner.

I det här inlägget har jag sammanfattat det som är relevant för dig som arbetsgivare för systemutvecklare. 

insikter-fran-stack-overflow-developer-survey-2017_960

Jag som rekryterare träffar väldigt många företag och organisationer som vill anställa utvecklare, enligt branschorganisationen IT & Telekomföretagen kommer Sverige att sakna 60 000 människor med IT-kompetens innan 2020, och systemutvecklare kan i dagens marknad välja och vraka bland intressanta arbetsgivare och projekt. Det är ett tidskrävande arbete att hitta och attrahera potentiella kandidater - endast runt 13,1% av utvecklare söker aktivt jobb, 24,8% är nöjda där de är idag och runt 62,1% är nöjda med sitt jobb men öppna för rätt möjligheter.

Mitt jobb är att hitta kandidater - kundens är att erbjuda kandidaten rätt möjlighet, utmaning och förutsättningar, så vad är då det? Den bästa källan för data kring vad utvecklare egentligen vill ha är den årliga Stack Overflow Developer Survey. Resultaten i undersökningen kan faktiskt överraska, exempelvis är en förmån som att få välja sin egen utrustning rankad högt bland utvecklare, 45% av de tillfrågade utvecklarna ser det som väldigt viktigt. Att få professionell utveckling på jobbet, möjlighet att jobba hemifrån och att arbeta med rätt teknik är andra saker som lockar. 

Vad är då rätt teknik? Vad gäller programmeringsspråk så ligger Rust som etta både 2016 och 2017, Swift, Go, Python, JavaScript och C# är andra favoriter. Men en teknikplattform är svår att förändra snabbt, och vad händer om tekniken ni arbetar med ligger högt på “Dreaded”-listan, exempelvis VB6, SharePoint eller WordPress? Enligt datan från Stack Overflow så gäller det i så fall att satsa på förmåner eller mjuka värden, exempelvis möjligheten att arbeta remote, att ha ett kontor som ligger bra till, balans mellan arbete och fritid - eller en skyhög lön. Gällande lön är det dock värt att notera att Sverige ligger som en tydlig utstickare, där lön generellt ligger långt ner på listan över prioriteringar vid val av jobb.

Hur hittar utvecklare intressanta jobb? Enligt Stack Overflow så är det vanligaste sättet genom tidigare kollegor eller vänner, nummer två är genom en intern eller extern rekryterare. Att annonsera via job boards eller egen hemsida är fortfarande relativt effektivt, framförallt om annonsen är väl utformad och uppfattas som tilltalande. Tips som Stack Overflow själva använder sig av är att ta bort långa listor på krav och hålla fokus på utmaningar en potentiell kandidat kommer att stöta på, vilka problem kandidaten kommer att lösa och framgångsrika projekt som teamet arbetat med tidigare. Viktigt är att ha realistiska förväntningar på kandidaten, inte överdriva de tekniska kraven, använda positivt språk och att beskriva förmåner och USP:ar. Stack Overflows data visar också att annonser med ett lönespann i resulterar i fler klick och nästan dubbelt så många ansökningar. Målet med en annons borde vara att få in ansökningar, gallring kan man göra allt eftersom.

Vad innebär då det här för dig som arbetar med en rekryteringsstrategi för systemutvecklare?

  • Se över de förmåner du erbjuder idag - en sån enkel sak som att låta utvecklare välja sin egen utrustning, att sätta en årlig budget för utbildning eller att erbjuda möjligheten att arbeta remote kan göra stor skillnad.
  • Använd er egen personal och nätverk för tips på kandidater - när den poolen är tömd, vänd dig till ett specialiserat rekryteringsföretag och bygg en långsiktig strategi
  • Utforma annonser enligt Stack Overflows rekommendationer, eller vänd dig till någon som kan - undvik långa önskelistor om X antal års erfarenhet, fokusera på vad ni vill få gjort
  • Fundera över att vara öppen med ett lönespann redan i annonsen, Stack Overflows data visar att det har en stor påverkan på mängden ansökningar
  • Delta i eller arrangera Meetups för relevant teknik i ert närområde, här kan ni ta hjälp av en samarbetspartner för att nå ut till relevanta deltagare och/eller tillgång till bra lokaler

Gör er egen analys utifrån Stack Overflows Developer Survey, du kan ladda ner datasetet som CSV-fil och bryta ut exempelvis svenska svar för en högre upplösning.

kommentarer