Av Inge Dijkstra, 2021-12-09 02:00

2021 – ännu ett händelserikt år – börjar lida mot sitt slut och vi börjar så smått att snegla mot 2022. Men innan vi helt och hållet riktar blickarna framåt vill jag att vi tillsammans stannar upp och tar en titt i backspegeln.

På dagens snabbt föränderliga och hårt konkurrensutsatta marknad är det viktigt att vara agil, att ligga steget före och att ha fokus framåt för att säkra sin framgång. Och i ett sådant klimat är det lätt att glömma bort att prioritera tid för eftertanke och reflektion – något som är minst lika viktigt. Resan som tar oss mot våra mål är precis lika viktig som det är att uppnå dem.

Med en lättnadens suck och en positiv framtidstro firade vi för snart ett år sedan in 2021. Förhoppningar om ett stundande vaccin, ett nytt normalläge fritt från covid-19 och dess otaliga konsekvenser, en önskan om en återhämtad arbetsmarknad och att äntligen kunna ses i verkliga livet. Och våra önskningar gick ju faktiskt i uppfyllelse.

Med året i backspegeln kan vi konstatera att vi alla har fått möjligheten att vaccinera oss. Vi har sedan ett par månader tillbaka kunnat träffas igen på våra arbetsplatser. Vi har kunnat umgås med våra nära och kära. Vi har träffat kunder, kollegor och kandidater personligen istället för digitalt, givetvis med fortsatt försiktighet och eftertanke. Och vi har också bevittnat och – inte minst – bidragit till en återhämtad arbetsmarknad med en arbetslöshet tillbaka på lika låga nivåer som innan krisen. I slutet av oktober månad hade vi all time high antal lediga jobb på randstad.se, en positiv indikation för både samhället och ekonomin. Och för allt det är jag innerligt tacksam.

Men, hösten kom med bakslag. Med en smittspridning som ökat och flera länder runt om i Europa som återinfört restriktioner är det svårt att inte oroa sig för vad som kan komma. I tider av osäkerhet, när förhållandena förändras från en dag till en annan, behöver vi hålla fast vid det vi faktiskt vet. Och det vi vet är att vi klarar det här – och att vi kommer att ta oss ut på andra sidan.

I väntan på bättre tider tror jag att vi alla behöver påminnas om att livet pågår nu. I varje stund. Med mål i sikte och förhoppningar om ett bättre år är det lätt att vardagen och mindre roliga perioder blir till transportsträckor som vi bara tar oss igenom. Jag vill uppmana dig som läser att inte gå i den fällan. Livet händer nu. Och i tider som dessa är det än viktigare att fokusera på det vi är tacksamma för i livet. Vad är du tacksam för?

Personligen är jag extra tacksam över att vara en del av Randstad, som varit mitt (arbets-) hem i 24 år. Jag är också tacksam och glad över att just du är det. Tillsammans gör vi en stor skillnad. För människor och företag. Jag vill därför ta det här tillfället i akt att rikta ett innerligt tack till dig. Tack till dig som är medarbetare, kund, kandidat, leverantör eller samarbetspartner. Utan dig hade vi inte varit där vi är idag – världsledande inom kompetensbranschen med fantastiska möjligheter att påverka vårt samhälle positivt.

Låt oss nu rikta blicken framåt. Med ännu ett händelserikt och utmanande år i bagaget vet vi att vi står redo att möta 2022. Jag ser fram emot det nya året tillsammans med dig. Oavsett hur du väljer att fira årets sista högtider hoppas jag att du får tid till återhämtning och vila. Jag hoppas också att du ger dig själv ett stort tack. Du är viktig för oss, och gör den verkliga skillnaden i den people business vi verkar.

God jul och gott nytt år!

kommentarer