Av Malin Jessen, 2016-11-10 15:58

En referens som jag pratade med för många år sedan sa någonting som jag ofta återkommer till. Jag frågade varför kandidaten hade slutat hos honom och han svarade - "Eftersom han var på topp och han var smart nog att inse det". Han utvecklade sitt resonemang genom att använda aktiemarknaden som metafor - "När ska du sälja dina aktier och investera i något annat? Jo, just det – när de är på topp." Precis samma sak är det på arbetsmarknaden, när du är högt värderad har du möjlighet att komma vidare och nå nya höjder.

sluta-nar-du-ar-pa-topp.jpg

hur vet man när man är på topp?

Det är inte så lätt att veta varken på aktie- eller arbetsmarknaden. Vad jag ser alltför ofta är dock att kandidater söker nytt jobb först efter att de redan dalat i prestation och tyvärr blivit kvar i en situation som demotiverat dem allt för länge. Kanske du har förnekat det för dig själv ett tag - att du  faktiskt inte är speciellt nöjd eller stimulerad? Oavsett om det beror på chefen, kollegorna, kunderna, arbetsuppgifterna, lönen eller organisationen så är det upp till dig att ta kontroll över situationen. Vi påverkar och påverkas alla av vår omgivning och negativitet sprids snabbare än pesten. Kanske du lyckades stå emot negativitet och skitsnack i början, men ju längre du är passiv och stannar kvar, ju mer påverkad och delaktig blir du. I det missnöjda rummet är det mycket fokus på andras skyldigheter, fel och brister - men om du gjort valet att stanna kvar säger det också en del om dig.

ta ansvar för din karriär

Anledningen till att många stannar kvar är troligtvis rädsla för att släppa taget, vi vet vad vi har men inte vad vi kan få. Det krävs mod av oss för att komma vidare från en arbetssituation som vi inte trivs i. Jag råder dig att ta ansvar för din karriär och göra ditt jobb helhjärtat. Det kommer resultera i ringar på vattnet - dina kollegor kommer rekommendera dig, tidigare chefer kommer bara minnas gott om dig och viktigast av allt - du kommer vara stolt över dig själv!

fråga dig själv om du verkligen vill vara kvar i 5 år till

En annan dimension av detta ämne handlar om "sunk costs" som Freakonomics tar upp i podcasten the upside of quitting. Vi har en tendens att inte vilja sluta om vi har investerat mycket tid i något. Därför investerar vi ännu mer tid – ofta trots att det inte är vad vi egentligen vill. Kanske du känner igen dig men samtidigt tänker att det säkert vänder snart? Fråga dig själv om du verkligen vill vara kvar i 5 år till. Om svaret är Ja - fortsätt helhjärtat! Om svaret är Nej bör du agera och gå vidare. Vi lever i en värld av möjligheter, och mitt råd är att köpa guldklockan själv istället för att vänta på den!

se våra lediga tjänster

kommentarer