Ämne: karriärutveckling

X

karriären har stannat upp – vad gör jag?

av Paulina Gustafsson, 2018-03-22 14:04

Först när du vet vad du kan, vad du vill och vart du vill, kan du komma dit. Du måste själv ta ansvar för din utveckling. Det menar i alla fall Paulina Gustafsson, coach på Antenn.

läs mer

så växer du med feedback.

av Kerstin Ivansson, 2018-02-22 11:31

"Det handlar inte om dig, det handlar om ditt beteende." Först när du har förstått det är du mottaglig för den gåva som är feedback, menar Kerstin Ivansson, jobbcoach på Antenn.

läs mer

så är det att vara konsult – och sjuksköterska.

av Randstad, 2017-12-18 13:00

“Jag vill att min kompetens tas på allvar och jag vill känna att jag har tid och kraft att göra ett bra jobb. Det är inte svårare än så.”

läs mer

därför ska du sluta när du är på topp

av Malin Jessen, 2016-11-10 15:58

En referens som jag pratade med för många år sedan sa någonting som jag ofta återkommer till. Jag frågade varför kandidaten hade slutat hos honom och han svarade - "Eftersom han var på topp och han var smart nog att inse det". Han utvecklade sitt resonemang genom att använda aktiemarknaden som metafor - "När ska du sälja dina aktier och investera i något annat? Jo, just det – när de är på topp." Precis samma sak är det på arbetsmarknaden, när du är högt värderad har du möjlighet att komma vidare och nå nya höjder.

läs mer

att tänka på när du ska söka traineetjänst

av Elin Jurjaks, 2016-10-20 09:17

Under hösten är det många företag som börjar söka studenter till sina traineeprogram, men kraven är tuffa och konkurrensen är hård. Samtidigt kan en traineetjänst vara en unik möjlighet till en snabb karriärutveckling inom ett företag och ett bra alternativ om du inte riktigt vet vad du vill jobba med. I det här blogg-inlägget tänkte jag gå igenom några vanliga frågor om traineetjänster och ge tips hur du ska gå tillväga för att få tjänsten.

läs mer

ekonom: så tar du karriären i egna händer.

av Randstad, 2015-12-10 14:30

Nya lagar, förordningar och redovisningsregler. Som ekonom gäller det att ständigt vara uppdaterad på vad som gäller. Vi på Randstad Finance tipsar om hur du själv kan styra din utveckling.

läs mer