Av Marie Eriksson, 2015-03-24 00:59

IT är globalt och konkurrensen är global. Inom IT-branschen växer mångfalden och alltfler företag inser att de inte kan hålla kvar vid att prata svenska på veckomötena längre, konstaterar Marie Eriksson, Director på Randstad Professionals.

Inom IT-branschen råder stor kompetensbrist inom de flesta områden och då har vi inte råd att hänga upp oss på oviktiga detaljer som  var någon kommer ifrån,  vilket kön man har, eller om man är ung eller gammal. Det är vilken kompetens du besitter och hur lämpad du är att göra jobbet som avgör. Där tycker jag IT branschen är befriande och ligger i framkant.

nar-kompetensen-ar-i-fokus-blir-mangfald-naturligt_960

Jag behöver bara gå till min egen organisation för hitta medarbetare från alla möjliga länder och i olika åldrar. Jag har anställt gravida kvinnor och självklart uppmuntrar vi pappor som tar ut sin föräldraledighet. De viktigaste är att du kan det som jobbet kräver. Det spelar ingen roll hur din mångfaldsstrategi ser ut om den inte avspeglar sig i verkligheten.

Våra fantastiska kunder är kompetenta och krävande och har ofta en lång och precis önskelista. Vår spännande utmaning ligger i att vara i världsklass när det kommer till att matcha rätt person med rätt uppdrag. För inom IT-branschen har vi också våra fantastiska kandidater, lika kompetenta och lika krävande som våra kunder. Framför allt kan de ofta välja mellan många olika erbjudanden. De är måna om att utveckla sig och arbeta i tekniska miljöer som är intressanta och de vet sitt värde på marknaden. Tack vare att Sverige ligger i framkant får vi fler välutbildade människor inom IT som söker sig hit från andra delar av världen. Det skapar en naturlig mångfald inom vår bransch, framför allt inom våra globala storföretag.  Fler och fler  inser att de inte kan hålla kvar vid att de vill prata svenska på veckomötena utan öppnar upp för att ta in engelskspråkiga medarbetare i sina organisationer. Uppfriskande och nödvändigt.

IT är globalt, allt ligger snart på molnet och alla kommunicerar via webben. Konkurrensen är global både bland kunder och kandidater som arbetar över hela världen och det är naturligt med mångfald. Alla som arbetat i ett effektivt och framgångsrikt team vet att alla i gruppen inte ska vara lika utan att olikheter berikar. Utveckling inom IT bedrivs allt mer i agila team och hur snabbt och effektivt ett team arbetar och genererar kvalitet är det som avgör både nu och i framtiden. Vi behöver mångfald och vi omfamnar mångfald på IT marknaden.

kommentarer