Av Ton Hopmans, 2020-09-28 15:41

Under våra 60 år i branschen har vi inte bara blivit världens, och Sveriges, ledande HR-servicebolag. Vi har framför allt hjälpt människor att utvecklas och uppnå sin fulla potential med en meningsfull karriär, och företag att växa med helt rätt kompetens. 

I år är det 60 år sedan Randstad grundades. Vår historia tog sin början i Nederländerna, med en man vid namn Frits Goldschmeding som startade verksamheten samtidigt som han studerade vid universitetet. Han hade en idé och en minst sagt outtröttlig kämparglöd. Och under de kommande sex decennierna expanderade Randstad snabbt från Nederländerna till hela Europa och har nu en närvaro i 38 länder med över 38 000 anställda.

Även om vi har god anledning att fira är det knappast en tid för festligheter. Vi befinner oss mitt i en global kris, med en lidande ekonomi där människors välbefinnande, både fysiskt och emotionellt, påverkats i hög grad. Många människor har förlorat sina arbeten, och pandemins påverkan på individers liv är minst sagt långtgående.

2020 har varit ett av de mest utmanande åren under våra 60 som verksamma, och aldrig tidigare har vi upplevt något liknande. I början av året var det nog ingen som hade trott att vi ett par månader senare skulle befinna oss i detta läge, men ändå står vi här idag och accepterar faktum som “det nya normala". I tider som dessa är det ännu viktigare för oss som företag att ta vårt ansvar och göra det vi kan för att bidra positivt till vårt samhälle för att vi snabbare ska ta oss ur den kris vi nu befinner oss i.

Genom vårt globala initiativ Safely back to work hjälper vi företag att sakta men säkert öppna upp sina verksamheter igen och erbjuda sina medarbetare en trygg och säker arbetsmiljö. Att komma tillbaka till arbetsplatsen är av högsta vikt både ur ekonomiska men också sociala aspekter. Den digitala transformationen har onekligen påskyndats till följd av pandemin, vilket lett till nya möjligheter och framsteg. Men vi vet också att vi behöver träffas för att må bra och nå vår fulla potential. På Randstad värdesätter vi det mänskliga mötet, och vet att det aldrig kommer kunna ersättas av teknik.

Även om mycket har förändrats under våra 60 år, så har vårt viktiga uppdrag bestått: att hjälpa människor och företag att växa och nå sin fulla potential. Och det gör det fortfarande. Oavsett vilka utmaningar du står inför finns vi här för dig. I just dessa tider tampas du som arbetsgivare kanske med att få igång din verksamhet igen, eller så står du kanske inför att behöva dra ned på eller stärka upp din personalstyrka. Dessa, och andra centrala utmaningar som företag står inför, beskriver vi i vår guide som vi tagit fram med förhoppning om att kunna hjälpa dig i dessa utmanande tider.

Avslutningsvis vill jag ta tillfället i akt att rikta ett stort tack till våra kunder, konsulter och kandidater som gjort att vi nått dit vi är idag. Randstad är Randstad tack vare er. Vi vet inte hur de kommande 60 åren kommer att se ut, men vad vi däremot vet är att vår resa fortsätter, likväl som vårt viktiga uppdrag. Jag ser fram emot många fler år tillsammans med er, och att vara med och göra vårt samhälle lite bättre.

kommentarer