Ämne: finance

X

de mest efterfrågade specialistkompetenserna inom ekonomi 2018.

av Susanne Areschoug, 2018-07-18 14:00

Controllers, rådgivare och IT-ekonomer blir allt mer eftertraktade när enklare tjänster automatiseras. Arbetsgivare behöver tänka nytt för att attrahera och behålla flyttbenägna kandidater.

läs mer

mångfald är effektivitet och lönsamhet.

av Susanne Areschoug, 2017-09-29 06:56

Ökad mångfald i bolagsstyrelser är ett omdiskuterat ämne, som ofta slutar i en konflikt mellan jämställdhet och kompetens. Men mångfald betyder egentligen ökad kompetens, som i sin tur innebär ökad effektivitet och lönsamhet.

läs mer

så kan finansbolagen locka fler kandidater till branschen.

av Randstad, 2017-09-08 07:27

Långsiktigt arbete med employer branding och kvinnor i seniora roller skulle locka fler kandidater till finanssektorn. Det visar ny rapport från Randstad.

läs mer

att leda millenials.

av Randstad, 2017-05-23 08:29

I populärkulturen framställs ofta millenials som lata och självcentrerade, med överbeskyddande och curlande föräldrar. De är ständigt uppkopplade och scrollar rastlöst genom sina flöden i sina smartphones. Den bilden stämmer givetvis inte (helt) med verkligheten, men det är ändå tydligt att millenials skiljer sig i många avseenden från tidigare generationer.

läs mer

bli en attraktiv arbetsgivare för ekonomer.

av Randstad, 2016-09-21 20:19

Hur hittar man rätt kompetens när kandidaterna blir färre och färre? Rekryteringsexperterna på Randstad Finance har många ett brinnande intresse för Employer Branding, hur organisationer ska göra för att attrahera och behålla talangerna.

läs mer

allt viktigare med färdighetstester för ekonomer.

av Randstad, 2016-09-09 14:00

Rätt personlighet” i all ära, men vad hjälper det om personen ska hantera miljonbelopp och inte har rätt kompetens? Vi reder ut varför färdighetstester blir ett allt viktigare redskap i jakten på kunniga ekonomer. Dessutom ger vi tips på hur du som kandidat kan förbereda dig.

läs mer