få jobben som aldrig annonseras genom att sökoptimera ditt cv.

De flesta större företag använder idag särskilda system för hantering av jobbansökningar och kandidater. De kan ha hundratusentals kandidater i sina system, och eftersom annonsering är tidskrävande och kostsamt väljer de ofta att först titta i den egna databasen efter lämpliga kandidater innan de publicerar en jobbannons. Har du ett sökoptimerat CV ökar dina chanser att bli kontaktad om spännande jobb som kanske aldrig ens annonseras.

så lyckas du med videointervjun.

Har du ansökt om drömjobbet och nu blivit inbjuden till en videointervju? Grattis! Videointervjun är ett av de många verktyg som arbetsgivare använder för att få en bättre känsla av vem du är, och för att du ska få samma chans gällande dem. Här är ett par värdefulla tips för att säkerställa att din digitala intervju går som på räls.

3 tips för att säkerställa balans mellan jobb och fritid.

Många av oss arbetar hemifrån i betydligt högre utsträckning än vi tidigare gjort. Samtidigt som det är lätt att uppskatta hemmakontorets många fördelar, såsom enklare vardagslogistik och mer tid över till annat, finns det också en baksida. När hemmet nu också blivit arbetsplats för många, har gränsen mellan jobb och fritid blivit allt mer diffus.

5 tips för att stärka din kommunikativa förmåga.

Att vara bra på att kommunicera är användbart i både privata och arbetsrelaterade sammanhang. Faktum är att en god kommunikationsförmåga är den soft skill, eller mjuka färdighet, som arbetsgivare efterfrågar hos kandidater i högst utsträckning enligt LinkedIn-ekonomen Guy Berger’s analys inom området.

soft skills som framgångsrika människor besitter.

Dina soft skills, eller mjuka färdigheter som det heter på svenska, kan vara avgörande för hur din framtida karriär ser ut. Det kan vara skillnaden mellan att få drömjobbet eller inte, eller det som får din chef att se potentialen i dig och erbjuda utökade ansvarsområden eller nya positioner.

bidra till ett effektivt team på jobbet med självledarskap.

Alla vill vi trivas på våra jobb, vare sig karriären är det absolut viktigaste i vårt liv eller bara en av få saker som vi värdesätter. Vi människor trivs som allra bäst när vi känner att vi utvecklas, när vi äger vår tid och när vi har kontroll över våra liv. De allra flesta av oss arbetar dessutom i någon form av team, och för att bli ett effektivt sådant där alla trivs och utvecklas så krävs det att teamets medlemmar, både individuellt och tillsammans, jobbar aktivt för att nå uppsatta mål.

självledarskap – så leder du dig själv mot dina drömmar och mål.

Vi har träffat Katarina Bondeson, expert på ämnet och affärsområdeschef på Randstad RiseSmart. Här berättar hon mer om självledarskap och hur du kan ta makten över ditt liv och din utveckling, både privat och hur det hänger ihop med din känsla inför och utveckling på jobbet.

dags för utvecklingssamtal med chefen? här är tipsen som gör det lyckat.

En del av oss tänker på utvecklingssamtalet som något spännande och ser det som en chans att styra vår utveckling och få värdefull feedback. Men de allra flesta känner faktiskt lite ångest inför det där samtalet som kan kännas både otydligt och lite läskigt. För att skingra dina orosmoln har vi därför sammanställt våra bästa tips som lägger grunden för en lyckad dialog.

framtidens arbetsmarknad - jobben som försvinner.

Vi lever i en värld som blir allt mer digitaliserad. Artificiell Intelligens, robotisering och automatisering är ett fåtal av de begrepp som det talas om kommer att prägla framtidens arbetsmarknad. Det förutspås också att en del jobb kommer att försvinna helt inom ett par år som ett resultat av digitaliseringen.

vägen till drömjobbet.

Många har nog en bild av drömjobbet. Av det där jobbet som ska göra att man äntligen slutar scrolla bland platsannonserna och inte längre behöver snegla avundsjukt på vänner och kollegor. När du väl har fått drömjobbet ska sökandet upphöra – då är du i mål.

stressigt på jobbet? här är expertens tips

Om du känner dig stressad på jobbet är du knappast ensam. Enligt en rapport från fackförbundet Vision ökade stressrelaterade sjukskrivningar i Sverige med 70% mellan 2012 och 2014. Fredrik Jakobsson, Teamledare för Service Desk på Randstad, förklarar hur du förebygger stress och ger dig själv chansen att prestera på topp på jobbet, även när de är mycket att göra. 

hur förbereder man sig inför intervjun?

Att gå på intervju kan för många kännas nervöst och rentav lite skrämmande. Det är inte så märkligt då en intervju är en ganska speciell situation, men man kan minska lite av nervositeten genom att förbereda sig väl.

karriären har stannat upp – vad gör jag?

Först när du vet vad du kan, vad du vill och vart du vill, kan du komma dit. Du måste själv ta ansvar för din utveckling. Det menar i alla fall Paulina Gustafsson, coach på Randstad RiseSmart.

vad är skillnaden på att jobba som konsult på en redovisningsbyrå och på ett konsultföretag?

En konsult är en konsult. Eller? Vad är en konsult egentligen? Marika Lastell, som passande nog är konsultchef på Randstad Finance, hjälper dig att skilja de olika konsultrollerna åt.

så överlever du som är introvert i en extrovert arbetsmiljö.

Känner du igen dig? I annonsen står först en kravlista på teknisk kompetens, utbildning och erfarenhet och sedan kommer önskemålen på de personliga egenskaperna: du ska vara social, utåtriktad, tycka om att samarbeta och skapa relationer.

hur får jag rekryteraren att se min potential istället för erfarenhet?

Vi har nog alla varit där. Du ser ett nytt spännande jobb framför dig, och vill testa något nytt. Du kanske vill bredda dig, kliva upp i en chefsroll eller in i ett nytt specialistområde. Erfarenhet har du, men inte just av denna roll. Så, hur får du då den rekryterande chefen att våga satsa på dig för din potential?

så fixar du första utvecklarjobbet.

Många systemutvecklare upplever att det första steget ut på arbetsmarknaden är det svåraste. Du känner kanske att du inte har helt koll på hur arbetslivet fungerar. Och hur tar man sig in på det företaget man verkligen vill arbeta på i ett jobb som kräver erfarenhet, utan erfarenhet?

så ökar du din sociala kompetens på jobbet.

Den moderna arbetsplatsen är en social arbetsplats. Vi sitter i öppna kontorslandskap och vi arbetar i team i allt större utsträckning. För att lyckas i arbetslivet krävs inte bara yrkeskompetens – det krävs också social kompetens.

så växer du med feedback.

"Det handlar inte om dig, det handlar om ditt beteende." Först när du har förstått det är du mottaglig för den gåva som är feedback, menar Kerstin Ivansson, jobbcoach på Randstad RiseSmart.

därför ska du bygga din karriär inom life science.

Drömmer du om att få jobba med din passion? Drömmer du om att jobba med att hjälpa människor att leva friskare och längre liv med högre livskvalitet? Då är Life Science något för dig.

ska jag välja ett it-traineeprogram eller ett vanligt jobb?

Idag finns cirka 200 traineeprogram i Sverige och mer nischade program inom IT tenderar att växa fram. Men är IT-traineeprogram verkligen bästa sättet att snabbt komma framåt i karriären? Eller är det strategisk bättre med ett “vanligt” jobb?

söka jobb som gravid.

Kommer de välja någon annan om jag berättar att jag är gravid? Är jag skyldig att berätta? Blir det konstigt om jag dyker upp höggravid första arbetsdagen? Gabrielle Peteri hjälper dig igenom anställningsintervjun.

varför alla dessa tester när man söker jobb?

Många arbetsgivare vill utöver intervjuer även genomföra personlighetsanalyser, problemlösningstest och se arbetsprov. Momenten kan verka krävande, men de finns till lika mycket för dig som kandidat som för arbetsgivaren.

vad ska jag skriva i mitt personliga brev?

När du söker jobb är det vanligt att du får skicka in ett CV och ett personligt brev. I CV:t presenterar du all objektiv fakta kring din kompetens så som t.ex. utbildningar, tidigare arbetslivserfarenhet och språkkunskaper. I det personliga brevet har du utrymme att beskriva dig själv som person.

jag kommer inte överens med min chef – vad gör jag?

Ta tid till reflektion, formulera dig sakligt och var konkret. Och låt bli att skvallra för kollegorna. Vi har samlat några värdefulla tips för hur du ska agera för att bli vän med chefen.

välj arbetsgivare efter chefen.

Det är han eller hon som sätter din lön, bestämmer dina arbetsuppgifter och som till syvende och sist har makten över din karriär. När du väljer arbetsplats väljer du samtidigt din chef och det finns många anledningar att välja med omsorg.

glöm inte dina personliga egenskaper i valet av yrke.

Det är lätt att glömma vem du är i valet av yrke. Ofta låter vi oss styras enbart av erfarenhet och utbildning i vilka karriärvägar vi väljer, men för att vi ska trivas och utvecklas i en roll är min erfarenhet att vi måste väga in mer personliga aspekter.

det här bör du veta innan du går ut i arbetslivet.

Steget från gymnasiet ut på arbetsmarknaden är ett stort steg, även om arbetsuppgifterna inte nödvändigtvis är svårare. Du kan inte stanna hemma för att det regnar – och det finns inga omprov.  Parisa Tahmi, Senior Consultant Manager på Randstad, har lång erfarenhet av att rekrytera unga kandidater till sina första jobb. Här listar hon sina fem bästa tips till dig som är på väg ut i arbetslivet.

så är det att vara konsult – och sjuksköterska.

“Jag vill att min kompetens tas på allvar och jag vill känna att jag har tid och kraft att göra ett bra jobb. Det är inte svårare än så.”

tipsen för att skriva trevliga mejl fast du är sur.

Ett mejl skrivet i affekt kan få förödande konsekvenser. Både på ett personligt och affärsmässigt plan. Därför är det viktigt att stanna upp och fundera på mål och konsekvenser innan man trycker på “skicka”-knappen.

gör ditt exjobb på ett företag och öka dina chanser att få jobb efter examen.

Att under sista terminen stå inför valet var examensarbetet ska göras kan vara både svårt, förvirrande och jobbigt. Vi är många som varit i den situationen och för en majoritet av oss föll det slutgiltiga valet på skolans institutioner; för att det är mest lättillgängligt, det uppmuntras av skolan och känns som det mest naturliga där och då. Står du inför det valet och redan vet att du efter examen vill jobba inom industrin vill jag dock ge dig ett tips; försök få till ditt exjobb på ett företag!

så säger du nej till chefen.

Att säga nej till chefen kan vara svårt, vilket inte är så konstigt. Det är chefen som sätter din lön och som, på sätt och vis, har din karriär i sina händer. Men enligt Joacim Bratt, Teamleader Staffing på Randstad, får du inte vara för rädd för att kritisera dina överordnade.

ska jag byta jobb?

Funderar du på att byta jobb? Är du osäker på hur du ska värdera det nya jobbet jämfört med det gamla? Vi reder ut vilka parametrar som är viktiga och hur du ska få så mycket information som möjligt om ditt nya jobb innan du bestämmer dig för att byta.

har du och din nya arbetsgivare samma inställning till work-life balance?

Du har bestämt dig för att gå vidare i karriären, och hittar den perfekta rollen. Men hur säkerställer du att det nya jobbet går att kombinera med din familj, dina intressen och åtagande som du har vid sidan av jobbet?

5 steg för att komma på vad som är ditt drömjobb.

Osäker på vad du vill jobba med? Efter ett antal år som forskare ville jag lämna den akademiska världen bakom mig men kunde inte riktigt sätta fingret på vad jag ville göra istället. Som nyexaminerad, och ibland även senare i yrkeslivet när man vill ta nästa steg, är det inte alltid så lätt att veta vad man vill ha för sorts jobb. Här är mina bästa tips på hur du kan gå tillväga för att komma underfund med just det.

vad ska jag bifoga till det personliga brevet?

Är du osäker på vilka dokument du ska bifoga till det personliga brevet eller vilka arbetslivserfarenhet du ska lista i CV:n? Karin Carlsson, rekryteringskonsult på Randstad, hjälper dig att sätta samman en proffsig arbetsansökan.

så väljer du rätt jobb inom it.

Är du nyutexaminerad och påväg ut på arbetsmarknaden? Funderar du på att byta jobb? Vår rekryteringskonsult på Randstad Technologies, berättar hur du väljer rätt jobb.

skillnaderna på cv till industri och akademi

Inom den akademiska världen är det viktigaste för din karriär de artiklar du publicerar, dina resultat och den kunskap du har inom ditt forskningsområde. Många har också detta som utgångspunkt när de skriver CV för jobb inom industrin.

vad säger en jobbtitel egentligen?

Rekryterarna på Randstad Finance önskar ibland man att jobbtitlarna inte fanns. Eftersom det inte finns några fasta definitioner på jobbtitlarna skiljer de sig åt från företag till företag, vilket ibland kan ställa till med problem.

ingenjör och naturvetare: så frigör du din potential som ledare.

Kanske har du ännu inte tänkt tanken, men du med STEM-utbildning (Science, Technology, Engineering, Mathematics) har redan mycket med dig av det som krävs i en ledande roll. Och inte bara det, du är behövd! Så ta fasta på dessa egenskaper och ställ in siktet på din nästa roll som projektledare, gruppledare eller chef.

intervjufrågorna du bör ställa till en potentiell ny arbetsgivare

Att byta jobb kan för många vara skrämmande och ett stort beslut som inte fattas i en handvändning och aldrig har väl ordspråket “man vet vad man har men inte vad man får” varit mer relevant. Vad kan du då göra för att öka sannolikheten att det blir rätt från början så att du vågar byta jobb?

så hittar du jobbet i sociala medier.

Allt fler svenskar hittar drömjobbet via sociala medier. De nya kanalerna erbjuder exponeringsmöjligheter och en mer direkt kontakt mellan arbetsgivare och arbetssökande än vad som tidigare varit möjlig. Vi förklarar hur du kan effektivisera ditt arbetssökande med hjälp av sociala medier.

konsten att säga upp sig snyggt.

Det är många som skräms av tanken på att säga tack och hej till sin arbetsplats, kollegorna, och inte minst sin chef, menar Angelica Gustafsson, Talen Partner på Randstad. Som tur är har hon tipsen på hur du gör det så smärtfritt som möjligt.

boosta din karriär inom life science.

Hur får man egentligen fart på en karriär som har stannat av? Måste man byta arbetsgivare för att komma vidare? Här är ett par tips från karriärexperterna på Randstad Life Sciences.

10 viktiga frågor när du signar för en startup.

En spännande roll i ett nystartat bolag med en grym idé – vad kan gå fel? Det finns många saker att tänka på, menar Randstad Technologies rekryteringsexperter. Här är de tio viktigaste!

underkonsult inom ekonomi – så funkar det

Makten att bestämma över sina uppdrag lockar många. Randstad Finances konsultchef André Moraru menar att underkonsultrollen blir ett allt vanligare alternativ för ekonomer. Men med friheten kommer också ansvar.

spontanansökan – bortkastad tid eller en genväg till drömjobbet?

Hur söker man ett jobb som inte finns på pappret? Här är rekryterarens bästa tips på hur du löser arbetsgivarnas behov, redan innan de hunnit ta tag i dem, och samtidigt säkrar drömjobbet.

så skriver du cv utan utbildning eller erfarenhet

En ofärdig utbildning eller en stor lucka att förklara? Det finns många saker som kan göra CV-skrivandet till en mardröm. Randstads Anne Hansson ger sina bästa tips på hur du kokar soppa på en spik och boostar ditt CV.

it-kompetensen som arbetsgivarna slåss om

Inom IT är det just nu arbetstagarnas marknad. Det är kandidaterna som sätter agendan och arbetsgivarna måste vässa sina erbjudanden för att kunna attrahera rätt kompetens. Dessutom förändras branschen hela tiden – vilken IT-kompetens efterfrågas 2017?

vilka teknikprofiler efterfrågas mest 2017?

En teknikbransch i snabb förändring efterfrågar nya kompetenser och färdigheter. Rekryteringsexperterna på Randstad Engineering ger tips om hur du gör dig själv attraktiv på en konkurrensutsatt arbetsmarknad. Till exempel kan du behöva vara beredd att öppna upp för nya rollbeskrivningar och arbetsprocesser.

hur viktigt är det egentligen med toppbetyg?

Vad vi använder för metoder vid rekrytering skiljer sig mellan kulturer. I Frankrike är det tydligen fortfarande är vanligt med grafologi (handstilsanalys) vilket har mycket låg, om ens någon, korrelation med arbetsprestation. I andra länder, företag och sektorer anses betyg mycket viktiga.

cv inom life science – så ska du tänka.

På Randstad Life Sciences finns både konsultchefer och rekryteringskonsulter. Vi granskar dagligen CV:n från kandidater som alla hoppas landa drömjobbet och vet vad som funkar och inte.

de mest sökta egenskaperna hos ekonomer.

Samarbetsförmåga eller en känsla för affärer. Vad ska du trycka extra på i CV:t? Här kommer listan med de 20 mest eftersökta egenskaperna hos ekonomer just nu.

att tänka på när du ska söka traineetjänst.

Under hösten är det många företag som börjar söka studenter till sina traineeprogram, men kraven är tuffa och konkurrensen är hård. Samtidigt kan en traineetjänst vara en unik möjlighet till en snabb karriärutveckling inom ett företag och ett bra alternativ om du inte riktigt vet vad du vill jobba med. I det här blogg-inlägget går vi igenom några vanliga frågor om traineetjänster och ger tips hur du ska gå tillväga för att få tjänsten.

de bästa cv-tipsen för dig inom it.

Tekniskt detaljerat eller lättförståeligt för alla? Långt eller kort? Hur du skriver ett bra CV finns det många tips, råd och guider till, men hur du bäst optimerar det för IT-branschen förklarar rekryteringsexperterna på Randstad Technologies här.

arbetsgivarnas bästa råd till naturvetare.

Hur gör du för att sticka ut som naturvetare? Studerar du finns det gott om tid att bygga ett slagkraftigt CV och är du redan klar går det med enkla medel att anpassa det, så att rätt saker hamnar i rekryterarens blickfång. Här är arbetsgivarnas önskelista!

bank och finans: profilerna som efterfrågas mest.

Intresserad av en karriär inom bank och finans? Pernilla Wallin är konsultchef på Randstad Finance och jobbar med både bemanning och rekrytering inom områdena. Hon berättar vad som efterfrågas mest just nu – och hur du lättast får in en fot på bankerna.

ska jag ha foto i mitt cv?

Jag vet inte hur många gånger jag har fått den frågan från både kandidater, vänner och bekanta. Det finns väl egentligen inget rätt svar på frågan, och det skiljer sig såklart åt beroende på vilket typ av arbete du söker. 

så optimerar du din linkedin-profil

När det kommer till dagens rekryteringsmetoder finns det ett gammalt uttryck som känns mer aktuellt än någonsin: ”Syns du inte så finns du inte”. Arbetsgivare går allt mer och mer ifrån den traditionella rekryteringsprocessen där man hittar kandidater via en annons till att mer och mer proaktivt bygga upp professionella nätverk online. Därför, om du är intresserad av att bli kontaktad för nya jobbmöjligheter, är det viktigt att du finns sökbar via sociala medier och att det är enkelt att kontakta dig.

så gör du som arbetssökande en bra anställningsintervju.

Våra rekryterare får ofta frågor från personer som ska på intervju eller går i jobb-bytartankar hur man kan öka sina chanser att ta sig hela vägen till en anställning. Vi har samlat våra rekryterares bästa tips för hur du tar dig igenom en anställningsintervju på bästa sätt.

10 enkla steg till ett bra cv.

Hur svårt kan det vara att sätta ihop ett starkt CV? Mycket svårare än du tror när du söker ditt drömjobb! Som rekryterare får jag läsa många CV:n, och de ser alla olika ut. Så vad är då ett bra CV? Lika många rekryterare som du frågar, lika många olika svar kommer du troligen att få. 

förändrare eller förvaltare – vilken it-konsult är du?

Inom IT kan dagens nyheter vara gamla i morgon. För konsulterna i branschen innebär det att en vilja att förändra och utveckla är eftertraktad. Men de som förvaltar ett fungerande system är precis lika viktiga – vilken roll är din?

guide till det perfekta personliga brevet

Hur skriver man det perfekta personliga brevet? Det är en av de vanligaste frågorna jag som rekryterare får från kandidater. Att skriva ett personligt brev är ingen exakt vetenskap, utan både kan och ska anpassas efter såväl bransch som tjänst. Men det finns såklart några generella regler att utgå ifrån, här kommer några handfasta tips om hur du ska gå tillväga när du skriver ditt personliga brev.

5 myter om konsultrollen

Osäker anställning? Sämre förmåner? Inga kompisar på kontoret? Tro inte allt du hör om konsultyrket. Randstad Finance slår hål på några av myterna.

konsultyrket ger en unik möjlighet till omväxling.

Att arbeta som konsult är ibland omgärdat av fördomar, men verkligheten är någonting helt annat, menar rekryteringsspecialisterna på Randstad Life Sciences. Framför allt ger det en unik möjlighet till variation.

hur påverkar digitaliseringen ekonomifunktionen?

Digitaliseringen pågår och är en kraft som inte går att stoppa – om tjugo år kan en dator förmodligen göra ditt jobb. Men hur påverkar det ekonomifunktionen, och vad kommer att krävas av framtidens ekonomer?

stora jobbchanser för it-specialister.

Är du IT-specialist? Då ser dina chanser att få jobb bra ut. Det visar en ny rapport från Arbetsförmedlingen som kartlägger framtidsutsikterna i 200 yrken.

stora jobbchanser för ingenjörer.

Är du ingenjör? Då ser dina chanser att få jobb bra ut. Det visar en ny rapport från Arbetsförmedlingen som kartlägger framtidsutsikterna i 200 yrken.

ekonomichefen alla vill ha.

En allvetande kunskapsbank eller en peppande coach? Ekonomichefens roll har förändrats med tiden. Vi vet vad arbetsgivarna, och medarbetarna, letar efter i dag.

från forskningsvärlden till näringslivet.

Struktur, säkerhet och bredare karriärmöjligheter. Fördelarna med att arbeta inom näringslivet jämfört med den akademiska världen kan vara många, till exempel att få jobba med kommunikation och människor.

förändrare eller förvaltare – vilken typ av ekonomikonsult är du?

Allt fler ekonomer väljer att arbeta som konsulter. En trend som är tydlig och innebär flera fördelar, både för uppdragsgivare och konsulten själv, menar André Moraru på Randstad Finance. För att få en bra matchning för både arbetsgivare och medarbetare är det dock viktigt att veta vilken roll som krävs.

egenskaperna som sätter fart på din karriär inom life science.

Från labbet till frontlinjen för affären. När Life Sience-området växer förändras expertens roll. Rekryteringsexperterna på Randstad Life Sciences vet hur du sätter fart på din karriär.

ekonom: så tar du karriären i egna händer.

Nya lagar, förordningar och redovisningsregler. Som ekonom gäller det att ständigt vara uppdaterad på vad som gäller. Vi på Randstad Finance tipsar om hur du själv kan styra din utveckling.

kunskaperna som efterfrågas mest inom it.

60 000 lediga tjänster inom IT-branschen är prognosen inför 2020. Jobb kommer det alltså att finnas – men var finns de och vad söker rekryterarna? Rekryteringskonsulterna på Randstad Technologies ger sin syn på saken.

ekonom - tänk på det här innan du skriver på anställningsavtal.

Omsättning och årsredovisning i all ära, men du glömmer väl inte bort dina egna behov när du väljer nästa arbetsgivare? Vi på Randstad Finance vet vad du som ekonom inte får glömma när det är dags att skriva på anställningsavtalet.

så karriärplanerar du smartast.

Att sia om framtidens kompetensbehov är ingen lätt uppgift, menar rekryteringsexperterna på Randstad Life Sciences. Däremot vet de vad du ska göra för att bli eftertraktad på arbetsmarknaden.

så lyfter du ditt cv som ingenjör.

Att skriva ett attraktivt CV är en konst. Men medan gemene man öser på med klichéer och skryter så att det nästan svallar över är ingenjörer oftare betydligt blygsammare. Här är tipsen som hjälper dig att våga gå utanför ramarna.

ekonom: så kommer du vidare i karriären.

Oavsett om du är precis i början av din karriär eller om du har hunnit en bit på väg, ger experterna på Randstad Finance dig råden som hjälper dig framåt.

cv-flosklerna som rekryteraren har tröttnat på.

”Jag är flexibel och stresstålig”. Det låter ju toppen. Men inga ord är något värda om du inte kan backa upp dem med konkreta exempel. Vi ger exempel på CV- formuleringar vi läst allt för många gånger och delar med oss av tips som får ditt CV att vända från flopp till flipp.

så här tacklar du de knepiga intervjufrågorna.

Kniviga frågor hör arbetsintervjun till. Våra rekryteringsspecialister berättar vilka frågor vi helst vill slippa – och ger ett par insidertips om hur du ska tacklar dem.

skumma rekryteringsfrågor - det här menar rekryteraren egentligen.

Att rekryterare ställer frågor som känns helt utanför kartan hör kanske inte till vanligheterna – men det händer. Vi låter våra rekryteringsspecialister förklara vad rekryteraren egentligen är ute efter.

ekonomen har fått flytta ut ur källaren.

Ekonomens roll över åren har utvecklats. Randstad Finance erfar att det analytiska tänket och helhetsperspektivet blir allt viktigare för ekonomen.

hadoop expert eller agile coach - har du koll på de nya titlarna inom it?

Jobbar du inom it-branschen? Då finns chansen att någon av dina nya kollegor kommer att ha en titel som Scrum master eller Agile coach. Vi på rekryterings- och konsultföretaget Randstad Technologies, ger dig koll på de nya titlarna.